O'mama's Zeist e.o.

Omdat samen gezelliger is

O'mama's is een bewonersinitiatief en opgericht door Lorraine op 6 augustus 2017.

O'mama's is draaiende op eigen kracht en bekostigd door sponsoring of een kleine bijdrage. Er worden hiervan diverse besloten als openbare activiteiten en evenementen georganiseerd. Waaronder een jaarlijks terugkerend sinterklaasfeest, Paasfeest en jubileumfeest. 

Met veel liefde en passie zijn Lorraine en Suzanne en hun team van vaste hulpmoeders, de missie aangegaan; mama's en oma's van alle lagen in de samenleving met elkaar in verbinding brengen. Ook het verminderen van eenzaamheid staat centraal. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen en heeft bijvoorbeeld geleid tot diverse samenwerkingen met lokale ondernemers en zorgverleners.   


O'mama's Café

Om de verbintenis verder vorm te geven is ons  O'mama's Café ontstaan. Het O'mama's Café is een samenkomst onder het genot van een kopje thee en/of koffie en wat lekkers. De kinderen mogen uiteraard mee en ook daarvoor is wat te spelen, drinken en wat lekkers geregeld. Maar mama's en oma's zijn ook zonder hun (klein)kinderen welkom. We rouleren het O'mama's Café door Zeist op verschillende locaties en tijden. 

O'mama's is voor alle oma's en mama's. Maar ook zeker voor mama's en oma's van sterretjes, stilgeboren kindjes en ongewenst kinderloze vrouwen uit Zeist e.o. 


Nieuws

O'mama's Sport2daagse ism Sportief Zeist 


O'mama's feestmaand actie was een groot succes.


Ruim 70 cadeau's zijn er afgelopen maand weggegeven via weggeef- en winacties via de facebookpagina van O'mama's. 

Alle O'mama's leden en hun (klein)kinderen konden hieraan meedoen. Dit varieerde van kersthangers tot grote sinterklaas en kerstpakketten voor jong en oud. Dit alles werd mogelijk gemaakt door donaties en sponsoring van (lokale) ondernemers zoals Memberi, Moon's Massage, Ah Kerckebosch, Deen de Clomp, HipbyCis, Sweet Surprise, Wai Wurrie, Steijn Creative, Si La Vie, Anneke's atelier, Prijsmepper, Sint Nicolaas Zeist, Mijn liefste boek, Droomdeurtjes, Ernst Bobbie en de rest.

"We hebben zoveel mogelijk lokale ondernemers gevraagd mee te werken.  Zodat ook zij via de facebookpagina met ruim 820 leden meer naamsbekendheid genereren en potentiële klanten." verteld Lorraine.

Iets wat in de Corona tijd door velen ondernemers met open armen werd ontvangen. Doordat er zoveel gedoneerd was hebben we ook hiervan een deel weer gedoneerd aan de voedselbank, de weggeefwinkel, Dierentehuis Zeist en Sint Nicolaas Zeist.

Suzanne en Lorraine, de draaiende krachten achter O'mama's, hebben elk cadeau persoonlijk langs gebracht. 

Om alle mama's, oma's en hun(klein)kinderen een onvergetelijke feestmaand te geven, eenhart onder de riem te steken en een gezellig praatje te maken. Ze mochten hiervoor gebruik maken van een deelauto van Slim rijden Zeist.

Suzanne verteld: " Het geeft een onbeschrijfelijk gelukkig gevoel om zoveel mensen en kinderen in deze rare tijd een prachtig cadeau te mogen brengen. De reacties zijn zo ontzettend lief en enthousiast, dat we nu al bezig zijn om te kijken hoe we dit volgend jaar ook weer kunnen doen." 

"Het staat eigenlijk precies voor wat wij doen. Mensen blijmaken en verbinden" vult Lorraine aan.  

O'mama's missie is mama's en oma's van alle lagen in de samenlevingmet elkaar in verbinding brengen. Ook het verminderen van eenzaamheid staat centraal. Doorgaans organiseren zij, met vaste hulpmoeders, diverse kleine en grote evenementen. Nu met Corona vinden moeder en oma's het contact online via de facebookpagina.  


O'mama's Feestmaand december 2020


We geven 3 weken lang dagelijks cadeautjes weg aan moeders, oma's en hun kinderen. Dit doen we op onze besloten Facebookpagina. Met de eerste week een Sintweek met onder andere een aantal persoonlijke videoboodschappen van Sinterklaas en een spellenpakket. De twee weken daarna staan in het teken van kerst. Waarin we een verwenpakket met massage, groot speelgoedpakket en nog veel meer zullen weggeven. Normaal geven wij een sinterklaasfeest en leuke workshops in deze tijd, maar vanwege corona gaat dat helaas niet door. Om de moeders, oma's en hun kinderen toch een onvergetelijke tijd te geven, hebben we dit georganiseerd. 

We kunnen niet wachten om te beginnen!

Met uw steun kunnen we nog veel meer mama's, oma's en kinderen een onvergetelijke feestmaand geven. En aankomend jaar nog meer organiseren. 

Voor meer informatie en/of een donatie zie onze facebookpagina  https://www.facebook.com/OmamasZeistOpenbarePagina/


25 juli 2020 KinderSportmiddag

Onwijs leuke gratis KinderSportmiddag gehouden ism Zsc Patria en Sportief Zeist. Er waren maar liefst 73 gasten. Terwijl de kinderen lekker aan het sporten waren, konden de 

 papa's, mama's, oma's, opa's genieten van een hapje en drankje op het terras. 

Na afloop was er voor iedereen een heerlijk frietje met een snack. 

Kortom een geslaagde dag! Dankzij alle vrijwilligers een succes.

 


💖Z.S.C. Patria⚽️ geeft O'mama's een "thuis"💞

Op 29 februari 2020 hebben wij de sleutel in ontvangst mogen nemen.Wij zijn onwijs dankbaar dat wij gebruik mogen maken van de kantine en het speelveld van Patria. We zullen hier veel leuke en mooie dingen gaan organiseren. We zullen dit jaar ook meeverhuizen naar het, nog te bouwen, Clubgebouw Blikkenburg.